مواد لازم
برای ۶ تا ۸ نفر
گوشت راسته یا فیله پاک کرده=یک کیلو
فلفل سبز دلمه ای=۲ تا ۳ عدد
پیاز ریز سفید=۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی ریز=۱۲ عدد
ماست=۱ فنجان
پیاز رنده شده=۱ قاشق سوپخوری
آبلیمو=۲ قاشق سوپخوری
زعفران سائیده=یک قاشق چایخوری
فلفل کوبیده=یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
زعفران را در کمی آبجوش حل می کنیم داخل ماست می ریزیم. پیاز رنده شده و فلفل کوبیده و آبلیمو را اضافه می کنیم و بهم می زنیم.گوشت ها را به شکل مکعبهایی به پهنای دو بند انگشت بریده و در مایه ماست ۱۰ تا ۱۲ ساعت می خوابانیم. پیازها را پوست کنده فلفل را هم تکه تکه بریده و گوشت و فلفل و گوجه فرنگی و پیاز را یک در میان به سیخ می کشیم و روی حرارت ملایم گوشتها را کباب کرده کبابها را در دیس می کشیم و روی آن کمی نمک می پاشیم و کمی کره روی آنها قرار می دهیم
تاس کباب یکی از خوراکهای خوشمزه گوشتی قدیمی است که آن را همراه مواد و سبزیجات مختلفی درست میکنند.
خانمهای کدبانوی خانه نیز طی این سالها بنا به سلیقه خود سبزیجات دیگری را به آن اضافه کردهاند که در میان آنها به، این غذا را به یک غذای پاییزی تبدیل کرده و باعث خوش طعم شدن آن شده است. بنابراین با توجه به اینکه به از جمله میوههایی است که مدت زمان طولانیای در بازار یافت نمیشود، از فرصت کوتاه باقی مانده استفاده کرده و خاطرات گذشته را با پختن این خوراک لذیذ زنده کنید
مواد لازم برای ۴ تا ۵ نفر
▪ گوشت گوسفندی بدون استخوان، نیم کیلو
▪ پیاز، ۵ عدد متوسط
▪ هویج، ۵ عدد متوسط
▪ سیبزمینی، ۲ عدد بزرگ
▪ به، ۲ عدد متوسط
▪ بادمجان،۲ عدد بزرگ
▪ آلو،۳۰۰ گرم
▪ گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری
▪ زردچوبه، یک قاشق چایخوری
▪ دارچین، یک قاشق سوپخوری سرخالی
▪ روغن، ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
▪ نمک و فلفل، به مقدار لازم
طرز تهیه
۱) ابتدا گوشت را پاک کرده و به صورت ورقههای باریک ۴×۲سانتیمتری ببرید. پیازها را پوستکنده و حلقهحلقه کنید. این کار را در مورد هویجها به صورت برشهای اریب انجام دهید. به را نیز پس از پوست کندن به شکل هلالی ببرید. بادمجانها را هم پوست کنده و به صورت حلقهای برش بزنید. حالا آلوها را نیز شسته و در ظرفی حاوی آب خیس کنید.
۲) قابلمهای آماده کرده و کمی روغن در آن بریزید. سپس حلقههای پیاز را در ۲ ردیف، کف ظرف بچینید. حالا ورقههای گوشت را روی پیازها قرار دهید.
پس از آن مقداری آلوی خیسشده، چند ورق هویج، به و سپس بادمجان را به ترتیب روی هم بچینید. این کار را از ابتدا دوباره با همین مواد تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا حدود یک تا ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و با در بسته روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید تا مواد کمکم بپزند.
▪ نکته: حین چیدن لایههای مختلف سبزیجات، مقداری نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه نیز روی مواد بپاشید.
۳) از طرفی دیگر، سیبزمینیها را پوست کنده و حلقه حلقه ببرید. سپس حلقهها را با چاقو نصف کنید.
هنگامی که پخت مواد بهخصوص گوشت داخل آن به مرحله پایانی نزدیک شد، نوبت به اضافه کردن سیبزمینیها و رب گوجهفرنگی میرسد؛ حلقههای سیبزمینی را روی مواد بچینید و رب گوجهفرنگی را در آب موجود در خوراک حل کنید و بگذارید پخت خوراک تکمیل شود.
▪ نکته ۱: اگر سیبزمینی را در مرحله اول اضافه کنید تا پایان پخت غذا، سیبزمینیها له میشوند.
▪ نکته ۲: این غذا به خاطر وجود آلو و به، طعم و مزه شیرینی دارد؛ بنابراین اگر به خوردن خوراکی ترش و شیرین تمایل دارید، میتوانید همزمان با اضافه کردن نمک، فلفل و ادویه کمی هم گرد لیمو عمانی یا گرد غوره در آن بریزید.
مواد لازم
برای سه نفر
گوشت راسته گوسفندی با استخوان 600 گرم
پیاز دو عدد
آب لیمو 1/3پیمانه
فلفل دلمهای يك عدد
روغن زیتون نصف پیمانه
کره 50 گرم
زعفران دمکرده یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
شیشلیک مخصوص
طرز تهيه
گوشت را که به استخوان متصل است، قطعه قطعه کرده با پیاز خردشده، روغن زیتون، زعفران و آب لیمو مخلوط كنید. روی آن را نمک و فلفل بریزید و بگذارید نصف روز در محل خنکی بماند تا ترد شود. سپس قطعات گوشت را به ترتیب به سیخ باریک و بلند بکشید و مانند کباب معمولی روی آتش بپزید. کباب را باید آبدار بردارید و در ظرف مناسب گذاشته روی آن کره بریزید.
شیشلیک واژهای تركي به معنای کباب سیخی است و تقریبا در منوي غذای اکثر رستورانهای خارجی پیدا ميشود.
مواد لازم
براي چهار نفر
گوشت گوسفندي چرخ شده - 500 گرم
مغز نان فرانسوي، پودر شده - دو برش
گشنيز ساطوري شده - دو قاشق غذاخوري
سير ساطوري شده - پنج حبه
پياز، ريز خرد شده - يك عدد
آبليمو ترش - نصف عدد
پودر زيره - يك قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز - يك قاشق چايخوري
زردچوبه و دارچين - هر كدام نصف قاشق چايخوري
ربگوجهفرنگي - يك قاشق غذاخوري
تخممرغ زده شده - يك عدد (اختياري)
فلفل سبز و قرمز حلقه شده - براي تزئين
کوفته کباب مخصوص
طرز تهيه
تمام مواد ذكر شده را درون كاسهاي ريخته و خوب ورز دهيد تا حالت چسبندگي پيدا كند. اگر مواد چسبندگي لازم را نداشت يك عدد تخممرغ را به آن بيفزاييد و باز هم ورز دهيد. مغز نان بيشتر هم، چسبندگي كوفته را افزايش ميدهد.دستان خود را مرطوب كرده و موادآماده شده را به هشت قسمت تقسيم و هر قسمت را به شكل كوفته گرد كنيد. يك تابه نچسب كه جنس ضخيمي داشته باشد را روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود ،كوفتهها را در آن بچينيد تا با حرارت كم پخته و سرخ شوند. در طول مدت پخت يك يا دوبار كوفتهها را برگردانيد تا همه جاي آنها سرخ شود. اين كوفته كبابها را با نان و سالاد سرو كنيد و روي آن فلفل حلقه شده بپاشيد.
خورش کرفس
مواد لازم گوشت ماهیچه بدون استخوان نیم کیلو کرفس 1 تا 2 عدد نعناع 2 دسته جعفری 1 دسته پیاز درشت 1 عدد نمک 2 قاشق مربا خوری فلفل سیاه 2/1 قاشق مربا خوری دارچین 4/1 قاشق مربا خوری زرد چوبه 4/1 قاشق مربا خوری آبلیمو
طرز تهیه:
گوشت را تکه تکه خرد می کنیم و می شوییم و با پیاز سرخ کرده و 3 تا 4 لیوان آب می گذاریم بپزد بعد ساقه های سفت کرفس را با برگهای سبز آن جدا می کنیم و کنار می گذاریم سپس ساقه های ترد کرفس را بطول دو بند انگشت میبریم و می شوییم و با 3 تا 4 قاشق روغن کمی سرخ می کنیم و داخل گوشت میریزیم تا کرفس نیز پخته شود ولی زیاد له نشود . نمک و فلفل و آبلیمو را در خورش میریزیم و می گذاریم خورش آهسته بجوشد و جا بیافتد. ممکن است خورش کرفس را با نعناع و جعفری آماده کرد در اینصورت 1 عدد کرفس درشت و نیم کیلو نعناع و جعفری کافی است. نعناع و جعفری و برگهای زرد کرفس را باید خرد کرد و کمی سرخ نمود و با کرفس داخل خورش ریخت .فقط آبلیمو باید به خورش زد.