مواد لازم
برنج 400 گرم
گوشت 500 گرم
رشته پلويي 150 گرم
پياز دو عدد
ربگوجهفرنگي يك قاشق سوپخوري
زعفران آبكرده يك قاشق سوپخوري
روغن 150 گرم
زردچوبه، فلفل، دارچين و نمك به ميزان لازم
رشته پلو با گوشت
طرز تهيه
برنج را يك ساعت قبل خيس كرده و آن را داخل ظرف آبجوشي كه روي حرارت قرار دارد ميريزيم. قبل از آبكش كردن رشتهها را نيز به آن اضافه ميكنيم تا كمي جوش بخورد. سپس مخلوط برنج و رشته را داخل آبكش ميريزيم و پس از آبكش كردن آن را دم ميكنيم.
گوشت را با پياز سرخ كرده، رب گوجهفرنگي و ادويه را به آن اضافه ميكنيم و روي حرارت ملايم ميگذاريم تا پخته شود. پس از اينكه گوشت پخت و برنج هم دم كشيد، گوشت را روي ديس كشيده و برنج را روي آن ميريزيم. براي تزئين مقداري برنج زعفراني شده روي برنج ميريزيم.
مواد لازم
▪ مغز ران گوساله= ۵۰۰ گرم
▪ روغن مایع= ۵ قاشق غذاخوری
▪ پودر سیر= ۱ قاشق چایخوری
▪ نمك و فلفل سیاه= به مقدار لازم
▪ پیاز رنده شده= ۱ عدد
▪ گوجه فرنگی رنده شده= ۲ عدد
▪ آویشن= ۱ قاشق مربا خوری
▪ سیر= ۲-۳ حبه
▪ آلومینیوم و یا كاغذ روغنی= ۱ تكه
▪ نان= چند تكه
▪ گوجه فرنگی= ۳-۴ عدد
▪ پیاز= ۲ عدد
▪ فلفل كبابی =۳-۴ عدد
طرز تهیه
گوشت را به تكه های نازك به اندازه كف دست ببرید . مواد سس را آماده كنید و گوشت را داخل این سس بگذارید تا چند ساعت داخل این سس در یخچال بماند . گوشت را از سس در بیاورید و روی آلومینیوم فویل اول سه چهار تكه در پایین بعد روی آن همه تكه های گوشت را بچینید و با آلومینیوم محكم بپوشانید . آن را در فریزر بگذارید تا خوب یخ بزند بعد از آن كه از فریزر در آوردید قبل از این كه یخش باز شود برشهای خیلی نازك بزنید . در یك ماهی تابه روغن بریزید و گوشت را سرخ كنید . پودر سیر ، نمك و فلفل به آن اضافه كنید . لای نان را با گوشت ، پیاز خلال شده ، برشهای گوجه و فلفل پر كنید ( سس گوشت را با پیاز رنده شده - گوجه فرنگی رنده شده - روغن مایع - آویشن - سیر له شده - نمك و فلفل تهیه كنید ).
نكته
- این غذا برای بچه هایی كه از خانه به مدرس تغذیه می برند بسیار مغذی می باشد
- مقداری پروتئین و آهن به بدن می رساند.این مقدار مواد برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است.
مواد لازم
برای ۴ نفر
▪ یک عدد مرغ
▪ نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
▪ ۱ عدد لیموترش
▪ ۱ عدد پرتقال
▪ یک دوم فنجان کرفس
▪ یک دوم پیاز
▪ ۴ دسته آویشن
▪ ۱ ق.س روغن زیتون
طرز تهیه
فر را با حرارت ۳۵۰ درجه گرم کنید. داخل و بیرون مرغ را با آب سرد شسته و با دستمال خشک کنید و با نمک و فلفل آغشته کنید. آب لیمو و پرتغال را گرفته روی مرغ بریزیدو پوست لیمو و پرتغال را همراه پیاز ، کرفس و آویشن داخل شکم مرغ بگذارید. مرغ را روی شبکه داخل فر گذاشته و از روغن زیتون و نمک و فلفل بر روی آن بریزید و سپس به مدت یک و نیم ساعت آنرا کباب کنید. بعد بگذارید ۱۵ دقیقه بماند پوست آنرا کنده و سپس سرو نمایید.
مواد لازم
گوشت مرغابی : ۱۲۰۰ گرم
آب لیموترش : ۲.۵ فنجان
پیاز خام خلال شده : ۳ عدد
زعفران : قدری
پاپریکا : قدری
روغن زیتون : ۰.۵ فنجان
کرفس خرد شده : قدری
جعفری شاخه ای : قدری
فلفل : قدری
نمک : قدری
طرز تهیه
مرغابی دارای گوشت سیاه و سفت است که قطعات کباب آن باید با دقت تهیه شود تا نرم شود و طعم مطلوب پیدا کند.
مرغابی را بعد از تمیز کردن با ۲ تا ۳ لیوان آب یکی دو عدد پیاز خرد کرده و یکی دو برگ بو یا ساق کرفس و چند ساق جعفری میگذاریم نیم پز بشود و آب آن به خوردش برود و بعد با کارد تیز پوست آن را میکنیم قطعات سینه و ران را جدا میکنیم و استخوانهای سینه را میگیریم و سسی از روغن زیتون یا کره آب کرده و آبلیمو و نمک و فلفل آماده میکنیم و قطعات گوشت را در سس میخوابانیم و بعد مثل کباب جوجه به سیخ میکشیم و روی حرارت ملایم کباب میکنیم، باید زمان طبخ آن از جوجه طولانی تر و حرارت ملایمتر باشد و مرتب به آن سس کره و ابلیمو داد تا کاملاً کباب پخته و برشته شود، انواع پرندگان حلال گوشت را به همین طریق میتوان کباب کرد. نژادهای جوان احتیاج به پختن ندارد و مثل کباب جوجه میتوانیم آنها را خورد کرده و در سس بخوابانیم و کباب کنیم.
مواد لازم
▪ فیله بدون استخوان و پوست گرفته تون، ماهی آزاد یا هر ماهی بزرگ دیگر که در قطعاتی به ضخامت ۱.۵ تا ۲.۵ سانتیمتر بریده شده باشد ۷۵۰ گرم
▪ آبلیمو ۳ قاشق سوپخوری
▪ سیر ریز خرد شده ۳ حبه
▪ ریحان تازه خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
▪ روغن زیتون ۱ قاشق سوپخوری
▪ سس سویا ۱ قاشق سوپخوری
▪ فلفل ۴/۱ قاشق چایخوری
▪ مخلوط سبزیجات کباب شده
▪ برش های لیمو دلخواه
طرز تهیه
۱) ماهی را با آب شسته و با پارچه تمیزی خشک کنید. آب لیمو، سیر، ریحان، روغن، سس سویا و فلفل را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید و این مایه را با قلم موی مخصوص روی قطعات ماهی بمالید.
۲) ماهی ها را در میان توری مخصوص کباب قرار داده و مستقیما بر روی ذغال گداخته قرار دهید. اگر فیلمه ها حدود ۱.۵ سانتیمتر ضخامت دارند، آنها را به مدت ۴ تا ۶ دقیقه و یا زمانی که گوشت ماهی حالت ورقه ورقه پیدا کند، کباب کنید. در میانه کار کباب کردن باز هم از باقیمانده سس روی ماهیها بمالید. اگر ماهی را به قطعاتی ضخیم تر بریده اید، در میانه کباب کردن یکبار آنها را روی آتش برگردانید.
۳) ماهی را با سبزیجات کبابی و برشهای لیمو سرو کنید.